Okulumuzun Tarihçesi

29.03.2016 6121

Okulumuz 15.12.1959 yılında Şeytan Sokağı´nda şahsa ait, eski, ahşap, iki katlı bir evde öğretime başlamıştır. 1960- 1961 öğretim yılında o eski, ahşap eve yakın iki ev daha kiralandı ve burada üç yıl eğitim- öğretime devam edildi. 14.11.1963 yılında eski Garnizon Komutanlığı, şimdiki Merkez Karakolu ikinci adresimiz oldu.

1967- 1968 öğretim yılında Paşakuyu Mahallesi´ndeki şimdi Rize Diş Merkezi İnşaatının bulunduğu alana taşındı.

1982- 1983 eğitim öğretim yılından itibaren ise Rize Eğitim Enstitüsü olarak kullanılan binanın devralınması ile Engindere Mahallesine taşınmış oldu.

Uzun yıllar burada eğitim faaliyetlerine devam eden kurumumuz binanın fiziki ömrünü tamamlaması ile beraber 2011- 2012 Eğitim Öğretim yılında eski okulun top sahasında inşa edilen modern binasında eğitim faaliyetlerine devam etmektedir.

2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılında okul isimlerinin dönüştürülmesi kapsamında okulumuzun Rize Ticaret Meslek Lisesi olan adı Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle okulumuz Anadolu Meslek Programı kapsamında Adalet, Büro Yönetimi, Bilişim Teknolojileri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Radyo ve Televizyon alanlarında eğitime devam etmektedir.

Okulumuz kuruluşundan bu yana birçok ünlü siyasetçi, bürokrat, işadamı, eğitimci, bilim adamı yetiştirerek eğitim camiasındaki müstesna yerini almıştır. Son yıllarda özellikle YGS 'de ve Sınavsız Geçişte yakalamış olduğu yüksek başarı oranları ile ilimizde faaliyet gösteren Mesleki ve Teknik Eğitim kurumları arasındaki önemli konumunu muhafaza etmektedir.